• BITAΛΗ
  • AL-FE
  • OPTOCLUB
  • Sepia art cafe

Οι String Demons στον DriverFM, 3/6

Σχεδόν μια βδομάδα πριν από την εμφάνιση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, κάνουν μια στάση στο studio του DriverFM.

Το Σάββατο 3/6 στις 16:00, οι String Demons επισκέπτονται την εκπομπή Smoke on the Water, και τα λένε με τους Γρηγόρη Γαβάνα & Κυριάκο Μαρέσκα.

Συζητούν για την τελευταία τους δουλειά, "Fear of the Bach", αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή με το Ροκ.

Ραντεβού στον αέρα!


Λίγα λόγια για τους String Demons

Στις live εμφανίσεις τους, τα ‘’Συμφωνικά πανηγύρια’’ όπως έχει πει κάποιος,εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα τα διάφορα στυλ μουσικής και παιξίματος, με ποικιλία ηχοχρωμάτων και δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα-κρούστα, δημιουργώντας μια διονυσιακή ατμόσφαιρα με βάση τα έγχορδα.

Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη, ή αλλιώς “String Demons” (Δαίμονες των Εγχόρδων),
ξεκίνησαν να συνεργάζονται μόνιμα τον Μάρτη 2014, μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παρνασσός, Δημοτικά Θέατρα κ.ά.) και στο εξωτερικό (Αμερική, Γαλλία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία,Τουρκία).

Με δάσκαλους τους Renato Ripo και Δημήτρη Σέμση, αντίστοιχα, πήραν τα διπλώματά τους με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, ενώ έχουν λάβει μέρος σε σεμινάρια και master classes με τους Misha Maisky, Sergei Kravtsenko, Natalia Gutman, Raphael Oleg, Antonio Meneses. Έχουν τιμηθεί με βραβεία και μετάλλια σε διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει ως σολίστ σε CD, όπως ‘’Βαγγελης Μπουντούνης: 100 κιθάρες-Live στο Ηρωδειο’’, ‘’Historia de un Amor’’,’’ Live στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών’’. Έχουν ηχογραφήσει επανειλημμένα συναυλίες για την EBU και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς μουσικούς, όπως Βαγγέλης Μπουντούνης, Μαρία Χαιρογιώργου, Περικλής Κούκος, Μάρω Ραζή, Άλκης Παπαδόπουλος, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Μαίρη Νικολάου, Αντρέας Καρακατσάνης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιώργος Τρανταλίδης, Akiko Koizumi, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ciccada, Στέφανος Κορκολής. Από το 2004 είναι μόνιμοι σολίστ της μεγάλης κιθαριστικής ορχήστρας του Βαγγέλη Μπουντούνη ‘’100 Κιθάρες’’, με την οποία έχουν εμφανιστεί και εμφανίζονται τακτικά σε αίθουσες όπως Μέγαρο, θέατρο Badminton, Ηρώδειο κ.λπ.
Από το 2012 μέχρι το 2014 έγραψαν τραγούδια και συνεργάστηκαν με την ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, από την οποία και ονομάστηκαν ‘’Δαίμονες των Εγχόρδων’’. Μαζί της ηχογράφησαν το 2012 το δίσκο ‘’Τα Επικίνδυνα’’(sui generis music), ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και πραγματοποίησαν δύο μεγάλες περιοδείες (2012-Κυκλορυθμικά, 2013-Τα Επικίνδυνα).
Το 2012 η περιοδεία άρχισε τέλη Ιουλίου στη Νίσυρο και έληξε μέσα Σεπτεμβρίου στο Θησείο της Αθήνας. Η περιοδεία του 2013 ξεκίνησε τον Απρίλιο από τη Θεσσαλονίκη και έκλεισε τον Σεπτέμβριο στο ‘’Αμαλίειο Ανοιχτό Θέατρο’’ Αμαρουσίου.
Από το 2014 παρουσίασαν τη συναυλία «String Demons-Σύγκρουση Εγχόρδων», ταξιδεύοντάς τη σε πολλά μέρη και σκηνές της Ελλάδος. Την ίδια συναυλία παρουσίασαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο του 2014 και μέρος της στην αίθουσα ‘’Χρήστος Λαμπράκης’’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο του 2015. Στην ίδια αίθουσα τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, έδωσαν το δικό τους στίγμα στις δύο sold out συναυλίες με το project ‘’Βαγγέλης Μπουντούνης-200 Κιθάρες’’, παίζοντας Iron Maiden, Θεοδωράκη και Χατζιδάκι! Το καλοκαίρι του 2015 παρουσίασαν τις ‘’String Demons Summer Concerts’’, σε θέατρα, μουσεία, σκηνές φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο στη Σπάρτη και (με ενδιάμεσους σταθμούς το Σουφλί, την Κρήτη, το Μεσολόγγι, τη Κέρκυρα, τον Πύργο, την Τήνο, την Πάρο, τη Σύμη, την Αμφίκλεια, τη Λήμνο κ.ά.) έκλεισαν στην Πρέβεζα τον Σεπτέμβρη. Επίσης, τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε ο δίσκος τους ‘’String Demons’’, που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, την επιτυχημένη τους ‘’ματιά’’ πάνω στα παραδοσιακά ‘’Καγκέλια’’, στη ‘’long version’’ της (η οποία έγινε ‘’viral’’ στο διαδίκτυο), αποδεικνύοντας ότι η κλασσική παιδεία και τεχνική μπορεί αρμονικά να συνενωθεί με την ψυχή και τα ρυθμικά παιχνιδίσματα ενός παραδοσιακού κομματιού. Ο δίσκος αυτός περιέχει και δικά τους πρωτότυπα κομμάτια όπως ‘’Ο Αθάνατος’’, ο οποίος έχει επίσης ηχογραφηθεί live, σε σύμπραξή τους με 200 κιθαριστές, στο CD ‘’200 Κιθάρες-Evangelos Boudounis with Maro Razi & String Demons-Live at Megaron’’, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2015.

Βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζονται για τη μουσική τους είναι η Κλασσική, η Heavy Metal και η Παραδοσιακή μουσική, μεταπηδώντας με ευκολία από τη μία στην άλλη, συνδυάζοντάς τις και δανειζόμενοι στοιχεία και μοτίβα από όλες . Έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό,Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Xατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, τους Queen,τον Βαμβακάρη, τον Τσιτσάνη, την παραδοσιακή ελληνική ,μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους, δίνοντας πάντα στα δυο αυτά παμπάλαια όργανα τη ροκ, κλασική, λαϊκή αλλά και ποπ ''μορφή'' που τους αξίζει και ενώνοντας την ελληνική μουσική παράδοση με την ευρύτερη δυτική μουσική.

Οι String Demons διδάσκουν στο Ωδείο Ραζή. Έχουν δώσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και συναυλίες(Τρίτο-Δεύτερο-Πρώτο Πρόγραμμα, Κόκκινο, Μετα-Δεύτερο, Αθήνα 984, ΕΡΤ, Star, Μega, Skai κ.ά.). Από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη του 2014 παρουσίασαν την εκπομπή ‘’Μουσικές Αποστολές’’ στο Ertοpen web-radio.

Η αισθητική τους σε σχέση με ό,τι κάνουν διέπεται από έναν βασικό κανόνα: η μουσική είναι μία: η καλή!

Get in touch


Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Follow us.

Newsletter


Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα μας ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας!